Valentina Yaron

2013m. Vasario 17d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Valentina Yaron (Valentina Jaronskaja) baigė LMTA magistrantūrą, džiazo katedrą (fortepijoną) bei pedagogiką. Taip pat dar metus mokėsi kompozicijos katedroje. Valentina kuria dainas, muziką, aranžuotes, dirba pedagoginį bei koncertmeisterio darbą. Domisi įvairiomis muzikos kultūromis bei stiliais; kalbomis bei jų skambesiu; gamta; požiūriais į išorinį bei vidinį žmogaus pasaulius bei juose esančiais matomais ir ne visad matomais dalykais. kas atsispindi Valentinos kūryboje, atlikime.

„Įsimenu man gražius akordus, jų junginius, ritmus, bosines ar melodinės linijas, dermių vingius, sudėlioju juos galvos stalčiukuose ir atėjus laikui iš visos mozaikos natūraliai atsirenku, ką kaip kas kur tinka, iš ko vėliau ir atsiranda daina ar didesnė kompozicija“.


Valentina koncertuoja viena arba didesnės sudėties grupėse; kaip įvairių kolektyvų narė (QU5 project, Valentina Jaronskaja quartet, LMTA bigbendas, Rytų Aukštaitijos bigbendas) yra dalyvavusi Vilnius jazz, Vilnius Mama jazz, Birštonas jazz, Nida jazz bei kt.festivaliuose. Du kartus yra autorinės dainos „Undinėlių daina“, vykstančio Zarasuose, „Grand Prix“ laureatė (už geriausią autorinę dainą vandens tema). Taip pat yra koncertavusi Norvegijoje, Prancūzijoje,Rusijoje, Latvijoje, Estijoje,Baltarusijoje, Lenkijoje.


2013 02 17 Valentina Yaron