Ministry of Echology

2014m. Sausio 26d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Palaikydami „Geltonos sofos klubo“ idėją vilniečių „reggae/dub“ muzikos grupė „Ministry of Echology“ pirmą kartą savo istorijoje gros akustinį koncertą. Bosinę gitarą pakeis kontrabosas, pučiamieji gros tyliau ir melodiškiau, vietą užleisdami gražiem merginų balsam, o vietoj elektroninių efektų gausybė garselių sklis iš įvairių būgnelių, barškučių ir kitų perkusinių instrumentų.

Praėjusį pavasarį grupė kartu su Eazystyle MC pristatė savo pirmąjį singlą „Laikas Meilei“, kuriuo nemokamai dalinasi www.reggae.lt puslapyje. Vasarą „ministrai“ grojo daugelyje Lietuvos alternatyvios muzikos festivalių (Tundra, Yaga Gathering, Varom, WTFest, Satta Outside), taip pat koncertavo su Lenkijos sunkiojo reggae senbuviais Paprika Korps, o darbingą vasarą vainikavo tiesioginis pasirodymas „LRT Opus Ore“ eteryje, kurio vaizdo įrašą galima pažiūrėti internete. „Dėkojame LRT už suteiktą galimybę skleisti muziką taip plačiai, kaip ji dar nesklido. Tikime, kad šis koncertas pasieks tuos, kurie apie regio muziką ir kultūrą nebuvo girdėję gyvenime“, – po koncerto sakė „Ministry of Echology“ grupės narys Paulius Burakas. Šiuo metu grupė dirba prie pirmojo savo albumo įrašų bei repetuoja artėjantiems koncertams.

Kolektyvas susibūrė 2009 metais, pradėjęs groti nuo žymių reggae/dub muzikos kompozicijų, šiuo metu didžiąją dalį repertuaro sudaro pačių kūrybos dainos, perteikiančios šių muzikos stilių tėkmę ir nuotaiką. Grupės nariai: Rokas Jasiūnas (bosinė gitara, kontrabosas), Audrius Remeikis (būgnai), Jaronimas Šnipas (ritmo gitara), Tomas Ždanavičius (solo gitara), Martynas Gailius (saksofonas, perkusija, vokalas), Nerijus Laukaitis (trombonas), Vytautas Narkevičius (trimitas), Dominyka Kriščiūnaitė (vokalas, melodika, dūdelė), Elena Neniškytė (vokalas) ir Paulius Burakas (efektai, perkusija).


MOE
MOE FB
MOE soundcloud
LRT Opus Ore | Ministry Of Echology Live |

2014 01 26 Ministry of Echology - Wanderer