Re: Muzika, kuri gimė vakar

2015m. Gruodžio 27d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

2012 m. pavasarį susikūrusio ansamblio Re: Muzika, kuri gimė vakar (MKGV) esmė – tai, kas jau pažįstama mūsų ausims, pateikti itin šiuolaikiškai ir nemažiau jaudinančiai. Perspektyvių džiazo muzikantų grupė, kuriuos veda Leonardas Pilkauskas, klausytojams 2012 metų gruodžio mėn. išleido albumą. Jame pristatė aštuonias žinomas aranžuotas XX a. lietuvių kompozitorių dainas. Kartu su žinomais atlikėjais Kotryna Janutaite (vokalas), Giedriumi Naku (klavišiniai), Donatu Bielunskiu (bosinė gitara) ir Augustu Baronu (mušamieji) Leonardas Pilkauskas (saksofonas, klarnetas, fleita) albume naujam gyvenimui prikėlė melodijas ir tekstus iš „Senieji Vilniaus stogai“, „Žvaigždutė“, „Pėdos“, „Gera“, „Elektrėnų Žiburiai“, „Oi, Motinėle!“, „Šiaurinis vėjas“ ir „Pamiršk mane“.
Muzikantai, derindami skirtingus muzikos stilius bei aranžavimo technikas, siekia kurti naujus lietuviško džiazo standartus bei skleisti lietuvių kompozitorių Mikalojaus Noviko, Eduardo Balsio, Balio Dvariono, Algimanto Raudonikio, Teisučio Makačino, Benjamino Gorbulskio, Miko Vaitkevičiaus, Laimio Vilkončiaus, Rimvydo Racevičiaus, Igorio Berino ir kitų estrados bendra-kūrėjų kūrybą jaunimo tarpe.

„Šiuolaikinė muzika neturi jokio stiliaus. Kūrybinis impulsas gimsta iš įvairios informacijos samplaikos, todėl dažnai sunku pasakyti, kas tai. Gal klasikinė ar akademinė muzika? O gal pramoginė muzika? Tokie šiuolaikiniai XX amžiaus pradžios kompozitoriai kaip Oliver Messian‘as, Bela Bartokas ar Igoris Stravinskis visada klausytojams pristatydavo naują skambesį, kuriame buvo girdima senų muzikinių melodijų ar liaudies dainų įtaka. Svarbu yra muzikinė spalvų paletė, kuri neapsiriboja intuityviu kūrybiniu procesu, todėl turime kultūringai ir istoriškai įvertinti skambesį, kurį atsineša nauji kūrėjai“ - apie projektą pasakoja jo sumanytojas saksofonininkas, kompozitorius ir aranžuotojas Leonardas Pilkauskas.

Kotryna Janutaitė – vokalas;
Leonardas Pilkauskas – saksofonas, elektronika;
Donatas Bielunskis – bosinė gitara;
Tomas Dičiūnas – pianinas.

Re: Muzika, kuri gimė vakar - Pėdos

Re: Muzika, kuri gimė vakar - Senieji Vilniaus stogai

2015 12 27 Re: Muzika, kuri gimė vakar