Missing Artist

2016m. Vasario 28d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Šis modernus džiazo kolektyvas ne tik iš skirtingų šalių, bet jie taipogi randasi skirtinguose miestuose. Amsterdamas, Groningenas ir Niujorkas, yra vietos iš kurių muzikantai semiasi žinias, įkvėpimą ir muzikinį požiūrį. Grupės skambesys yra ganėtinai modernus, grupė groja daugiausiai savo muziką ir aprėpia didelį džiazo muzikos diapazoną, nuo melodingų baladžių iki „free“ improvizacijų, nuo savo kompozicijų iki aranžuotų džiazo standartų. Visi grupės nariai yra spalvingos asmenybės su savo istorijomis ir gyvenimo pasiekimais.

Andius Dereviančenko yra gimęs Klaipėdoje. Nuo 12 metų grodamas Birbyne, 2006 metais įstojo į Klaipėdos Stasio Šimkaus Konservatorija. Tie metai buvo pilni grojimo įvairiuose Big Band‘uose, Dixielanduose ir pučiamųjų orkestruose.
Po konservatorijos baigimo Andrius buvo parkviestas studijuoti saksofoną džiazo bakalauro programoje Klaipėdos Universitete. Gavęs galimybę išvažiuoti pagal Erasmus mainų programą, Andrius persikraustė į Groningeną (Olandija), ir metus studijavo su tokiais džiazo meistrais kaip Don Braden, David Berkman, Alex Sipiagin, Michael Moore. Dabar Andrius studijuoja bakalauro programoje Amsterdamo Konservatorijoje, Ferdinanto Povel klasėje.
2013 metais Andrius Dereviančenko Quartet laimėjo Leiden Jazz Award 2013.

Martin Majorov yra džiazo gitaristas, muzikantas ir kompozitorius šiuo metu gyvenantis Groningene (Olandija).
Paskatintas savo tėvų, baigė klasikinės gitaros klasę muzikos mokykloje Vilniuje. Tais pačiais metais pradėjo studijuoti inžinėriją Vilniuje, bet pabaigęs studijas nusprendė tęsti savo muzikinį kelią ir įstodamas į Prince Claus Konservatorijos džiazo skyrių Olandijoje.
Šiuo metu Martin studijuoja su puikiais gitaros dėstytojais ir džiazo profesionalais, tokiais kaip Frank Wingold, Joachim Schoenecker, Jonathan Kreisberg, Paul Bollenback, Freddie Bryant. Martin yra daugiausiai įkvėptas šiuolaikinės Niujorko ir Europos džiazo scenomis.
Martin groja su įvairiais tarptautiniais džiazo projektais Olandijoje, yra dalyvavęs Assen Jazz Festival, Swinging Groningen Jazz Festival. 2013 metais suburtas kolektyvas „Color Field“ turi gerų atsiliepimų iš pripažintų Niujorko muzikantų, ir 2015 metais yra įrašęs EP ir surengęs turą į Lietuvą.

Makram Aboul Hosn yra vienas ryškiausių džiazo kontrabosistų iš Libano. Pradėjęs karjerą grodamas Roko ir Bliuzo klubuose Beirute, susidmėjęs džiazu Makramas įstojo į Nacionalinę Libano Konservatorijoją. Bet savo tikrą muzikinį išsilavinimą Makramas gavo grojant begalninį skaičių koncertų, repeticijų ir taip pat užsiiminėjimo valandų.
Taip pat Makramas gavo galimybę pagroti su tokiomis džiazo legendomis, kaip Cedar Walton, Randy Brecker, Larry Coryell, Ricky Ford, Arthur Satyan, Giovanni Cecarelli ir Cyrus Chestnut ir bliuzo žvaigždėmis Carl Weathersby, Eddie Van Shaw, Deborah Coleman ir Jazz Fusion gitaristų Jean-Paul Bourelly.
Makramas taip pat praleido neįtikėtiną valandų skaičių įrašų studijuose Beirute ir yra įsirašęs su keletu Libano muzikantų (Oumaima Khalil, Macadi Nahhas, Samir Nassereddine).

Stefan Goranov kaip muzikantas yra išbandęs įvairius muzikos stilius. Jis grojo vienoje iš populiariausių punk/new wave grupių Bulgarijoje – “AS”, bei metalo grupe “Vortex”, su kuria įrašė du albumus. Be kita ko, jis grojo daugybėje šou, kurias pristatė “Sleepwalkingz Crew” – populiariausia Bulgarijos break’o šokių grupė.
PC konservatorijoje Stefan studijavo mušamųjų klasėje su Steve Altenberg (JAV) ir pasaulinio garso būgnininkais Gene Jackson ir Ralph Peterson Jr (JAV). Po studijų jis metus laiko dirbo džiazo muzikantu kruiziniuose laivuose, su kuriais aplankė atokiausius pasaulio kraštus.
Šiuo metu Stefan aktyviai koncertuoja Europoje su įvairaus dydžio džiazo kolektyvais, rašo savo kompozijas, aranžuoja muziką trio, kvartetui ir didesniems ansambliams, domisi savo šalies liaudies muzikos ritmais ir juos plačiai taiko savo muzikiniame arsenale.

Makram A. Hosn Koantet – In Wavering Forms

2016 02 28 Missing Artist