Skrydis su Hangu

2016m. Birželio 12d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Viskas prasidėjo nuo vidinės ramybės paieškos. Tuo gyvenimo periodu vieno klajoklio rankose atsidūrė Hangas – instrumentas savo forma labiau primenantis NSO. Hangas buvo sukurtas vos prieš 15 metų ir tai vis dar retas instrumentas pasaulyje. Jo išradėjams tai muzikos skulptūra, kurią jie iškala su mediniu plaktuku.
Tas klajoklis su Hangu skraidė Saharos dykumoje, ant Etnos kraterio, Himalajuose. Pakeliui išgyventi nuotykiai, nuostaba, džiaugsmai ir liūdesiai tapo garsais, kurie pasakoja istorijas.
Kai atėjo laikas nurimti, ėmė burtis draugų ratas ir muzikinės istorijos nusidažė įvairių instrumentų garsais ir balsais.
Ratelyje sukasi: Tomas Byčkovas – Hangas, Rugilė Barštytė – Vokalas, Julius Stakėnas – Banja, Kalimba, Denis Zujev – Bosinė gitara. Ratelis nėra uždaras ir prie jo vis prisijungia draugai, su įvairiausiais instrumentais.
Neseniai Tomas Byčkovas įrašė albumą “Vieną kartą”, kuriame susitinka Hangas ir vis kitas instrumentas (trimitas, akordeonas, kanklės, violončelė ir kiti). Koncerto metu skambės ir kompozicijos iš naujo albumo.

Skrydis su Hangu - Monkey mind 2016 06 12