Gypsy Ska Orquesta (Venezuela)

2018m. Kovo 25d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Gypsy Ska Orquesta yra gatvės muzikos projektas, susibūręs 2009 m. Karakase (Venesuela). Iš pradžių vaikinų tikslas buvo paprastas - išeiti į gatves ir dalintis savo muzika su žmonėmis. Laikui bėgant, grupės nariai įsitraukė į chaotišką Karakaso gatvių judėjimą, beprotiškus muzikinius eksperimentus, jam-session'us su draugais, praeiviais ir nepažįstamaisiais, kol ilgainiui projektas įgavo savo dabartinę formą. Po kelių metų grojimo gatvėse, vestuvėse, baruose ir didesnėse Venesuelos scenose, vaikinai surengė savo pirmąjį turą po Europą 2014 m. ir nuo to laiko yra sugroję daugiau kaip 120 koncertų 11 šalių: Mighty Sounds festivalyje Čekijoje, Goulash Disko festivalyje Kroatijoje, Burg Herzberg festivalyje Vokietijoje ir daugybėje kitų, kur grojo vienoje scenoje drauge su Klub Balkanska (Berlynas) ir Warsaw Balkan Madness (Lenkija) ir kitomis balkanų muzikos grupėmis. 

 

2016 m. Gypsy Ska Orquesta laimėjo Iboga Summer Festival konkursą Ispanijoje ir pradėjo įrašinėti savo pirmąjį LP Barselonoje, kuris buvo išleistas 2017 m. kovą, kuomet grupė leidosi į savo antrąjį turą po Europą. Gypsy Ska Orquesta apjungia įvairius muzikos stilius į vieną darnią visumą: čia skamba Ska, Cumbia, Salsa ir Gypsy-Balkan motyvai, o karštas vaikinų temperamentas nepalieka abejingų, kad ir kur jie begrotų: gatvėje, naktiniame klube ar teatre - Gypsy Ska Orquesta pasirodymas tampa vakarėliu, o jų atliekama muzika pripildo klausytojų širdis pozityviom bangom. 

 

Sebastián León - saksofonas

 

Luis Daniel Ducharne - trimitas

 

Manuel Rodríguez - trombonas

 

Mauricio Vivas - akordeonas

 

Luis Lestón - gitara

 

Victor Quero - bosas

 

Joe García - būgnai, perkusija 

 

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

Gypsy Ska Orquesta (Venezuela)