Justinos Kaminskaitės kūrybos vakaras

2018m. Balandžio 15d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Balandžio 15 d. švęsime pavasarį. Sinoptikai sako, kad bus giedra, tad kviečiame užsukti į nuoširdų ir atvirą Justinos Kaminskaitės kūrybos vakarą, kurio metu galėsite atsipūsti po sunkios savaitės ir pasimėgauti Justinos kūryba. Justina Kaminskaitė - dainų autorė ir atlikėja, savo dainose ji pasakoja istorijas - kartais labai tiesiogiai, kitur abstrakčiais vaizdiniais, bet visada taip, kad jas pati išgirstų tarsi pirmą kartą. Dainuodama Justina groja pianinu, gitara, o kartais akomponimentui pasirenka ir tylą. Ankstyvoji Justinos kūryba artimesnė dainuojamajai poezijai, o naujesnės dainos tiria minimalistinio, svinguojančio skambesio zonas. "Rašau, kai negaliu nerašyti. Dažnai daina ateina visa, raidės už rankučių susikibusios su muzika. Kitos kompozicijos prisirpsta po truputį, atrandant ir dėliojant sąskambius instrumente, balse ir kalboje," - dalinasi muzikantė.

 

Vakaras bus jaukus, sraunus, sutvirtintas minoriniais akordais ir džiaugsmingas. Dainos ir būsenos, kuriose jos parašytos, yra įvairios kaip debesys: kai kurios lengvai plevena, kitos tvenkiasi, velkasi pažeme arba gruma, žaibuoja. Koncerte skambės seniau rašytos Justinos dainos ir kelios naujesnės arba niekada negrotos kompozicijos. Vakaro prognozė - vokalas, gitara, pianinas ir svečių niūniavimai. Justina Kaminskaitė šiuo metu gyvena ir kuria Vilniuje, čia dirba scenos menų bei neformalaus ugdymo srityse. Iki šiol yra sukūrusi kelis vaidmenis spektakliuose Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje, adaptavusi lietuvių kalbai begalę reklaminių tekstų ir iškepusi kelis sėkmingus pyragus.

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

Justina Kaminskaitė - tūkstančiai tavų veidų