Laiškai hipokampui

2018m. Gegužės 27d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Laiškai hipokampui – tai itin jautrūs jaunos rašytojos Lauros Švedaitės tekstai, pasakojantys apie svarbiausius gyvenimo įvykius, keisčiausius susitikimus, trumpiausias akimirkas, didžiausias problemas ir mažiausius dalykus, jau laimėję ne vieną konkursą ir pavergę ne vieną širdį.

 

Du ypatingo talento muzikantai Ieva Baranauskaitė ir Borisas Kulenovic iš Prancūzijos panardina šiuos tekstus į muziką. Prozinis tekstas, kurio dažniausiai yra sunku ilgai klausytis, kartu su pianino ir elektroninės muzikos garsais pavirsta į nedidelį spektaklį. Galima žiūrėti ir užsimerkus.

 

„Išvertus iš graikų kalbos, žodis „hipokampas“ (ἱππόκαμπος)  reiškia jūrų arkliuką. Tai – seniausia ir giliausiai nugrimzdusi į galvos smegenų vidų smegenų žievės dalis, dalyvaujanti atminties konsolidavime, šitaip pavadinta dėl savo panašumo į šiaip jau čia niekuo dėtą  jūrų gyvūnėlį. Vienas rumunų chirurgas tikina, kad po mirties hipokampas išlieka aktyvus dar 72 valandas. Vadinasi, jei tik mokėtume, mirus žmogui, mes galėtume išpjauti hipokampą iš jo smegenų ir pagal skleidžiamų impulsų dažnį sužinoti slapčiausias jo paslaptis – lygiai kaip po lėktuvo katastrofos yra išklausoma juodoji dėžė.“

 

Projektą dalinai remia Kultūros taryba. 

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

Laiškai Hipokampui - Gijos 2018 05 27