Hit-Kick

2018m. Lapkričio 11d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Į kolektyvą, pavadinimu Hit-Kick, susibūrę trys talentingi jaunuoliai, naujam gyvenimui prikelia senuosius hitus ir juos meistriškai pateikia Gipsy Jazz ritmu. Kolektyvo idėjinis vadovas Martynas Ąžuolas, gitara groja jau penkiolika metų. Šiuo metu jis ne tik rūpinasi grupės vadybos klausimais, rengia aranžuotes, bet ir groja kituose muzikiniuose projektuose, bei dalinasi gitaros meistriškumo žiniomis su jaunąja karta. Edvinas Pranaitis - puikus gitaristas, nuolat tobulinantis savo meistriškumą, kurį gali atskleisti grupės Hit-Kick pasirodymų metu. Scenoje stebina už savo muzikinį instrumentą mažesnė trio vokalistė - Aušra Vaštakaitė, kuri ne tik dainuoja, bet ir groja kontrabosu. Neįmanoma nesižavėti nuostabaus balso savininke, kurios su malonumu klausosi į koncertą susirinkę kokybiškos ir intelektualios muzikos gerbėjai. „ Esu diplomuota gitaristė, diplomas įpareigoja gerai pasirodyti per koncertus ir tai kartais kelia įtampą, tačiau kontrabosu visada groju atsipalaidavusi ir tai teikia didelį malonumą“, - atskleidė talentingoji grupės vokalistė. 

Hit-Kick kelias prasidėjo 2012-ais metais, Gatvės muzikos dieną. Pirmasis koncertas vyko tiesiog Klaipėdos Pilies gatvėje. Tikriausiai tuo metu net ir patys "Hit-Kick" nariai sunkiai įsivaizdavo savo kūrybinio kelio į pripažinimą sėkmę. Puikus sėkmės pavyzdys yra vis dažnėjantys koncertai visoje Lietuvoje. Gyvos muzikos gerbėjų pamėgtuose baruose ar klubuose jau žinomas trio yra visada laukiamas scenos svečias. Paradoksalu, tačiau Klaipėdoje susikūręs kolektyvas uostamiestyje koncertuoja rečiau, nei kituose Lietuvos miestuose. Koncertuoti kartą per savaitę, tapo šios grupės realybe. Dėl įtempto grafiko pasiūlymų pamuzikuoti kartais tenka atsisakyti, tačiau “Hit-Kick” tikslas - nuolat tobulėti ir atnaujinti savo repertuarą, kam, anot talentingojo trejeto, reikia skirti nemažai laiko. Pasak kolektyvo narių, muzika yra sunkus, tačiau malonus darbas, be kurio gyvenimas yra tiesiog neįsivaizduojamas. Didžiausios sėkmės visada sulaukia žmonės, kurių veikla jiems patiems teikia malonumą, o šie jauni talentai muziką tiesiog myli. Na o Geltonos sofos klube grupė Hit-Kick gros jau 7 kartą!

Grupės sudėtis:
Aušra Lialiastyga - vokalas, kontrabosas
Martynas Ąžuolas - gitara
Edvinas Pranaitis - gitara

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

Hit-Kick - Toxic 2018 11 11