Sutartinių ratas mamoms ir dukroms

2019m. Gegužės 05d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Sutarti, suderėti, priimti ir išgirsti. To moko sutartinės. To moko ir gyvenimas. Motinos dienos proga kviečiame mamas ir dukras, tėčius ir sūnus susiburti bendran ratan ir balsais apsijungti į darną. Giesmėse atrasime sąskambio grožį, balsų susimušimą, melodijų gyduoliškumą, besisukantį meditatyvumą. Senųjų giesmių giedojimas - tai dvasinė praktika, kurios metu susijungiama su protėviais, sustiprinamas ryšys su gimta žeme, mus supančia aplinka, žmonėmis, tauta. Sutartinės - naujos patirtys, nauji atradimai. Ypatingai kviečiame tuos, kurie dar nėra prisilietę prie Sutartinių magijos!

Šiame rate jus lydės seserys Agota Ago ir Dorotė Girskienė, muzikantės, grupių SEN SVAJA ir Laiminguo narės, baltiškos tradicijos ir seserų bendrystės puoselėtojos.
Du balsai. Kanklės ir būgnas. Ratas ir melodijos.

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose.

 

Laiminguo - Skandinaviška lopšinė 2019 05 05