Styginių kvartetas “Archi Quartett”

2019m. Rugsėjo 29d. Sekmadienis 19:00 - 21:00

Paryžius, New Yorkas ar Buenos Aires – visi didieji miestai naktį nemiega. Kiekvienas alsuoja savo ritmu, kiekvienas pasakoja savo istorijas ir kiekviename iš jų skamba muzika – kartais tai aistringas tango ar nepamirštama meilės daina, o kartais –triukšminga naktinio klubo muzika. Rugsėjo 29d. muzikines nakties miesto istorijas pasakos styginių kvartetas “Archi Quartett”, jau ne kartą stebinęs publiką efektingomis koncertinėmis programomis. Šį kartą kvartetas žada džiuginti klausytojus Yann Tiersen, Astor Piazzollos, Stingo, Calvin Harris, Ed Sheerano, Lady Gaga, Red Hot Chilli Peppers ir kitų žymių atlikėjų ir grupių muzika. 

Styginių kvartetas „Archi Quartett“, savo repertuare sukaupęs daugiau nei 200 skirtingų epochų bei stilių kūrinių,  laužo įprastus klasikinės muzikos standartus ir kviečia klausytojus atrasti naują visiems gerai žinomų kūrinių skambesį.  Entuziastingi muzikos atlikėjai susibūrė dar 2006 metais, studijuodami Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Iš pradžių grieždami vien klasikinę akademinę muziką, ilgainiui kvarteto nariai panoro pasukti eksperimentų keliu ir save išbandyti kituose žanruose. Taip gimė kolektyvo koncertinės programos, kuriose atlikėjai groja ne tik klasiką, bet ir žinomiausius roko ir pop muzikos kūrinius, kino filmų muziką, tango ar džiazą. Visi kvarteto nariai yra respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai, aktyviai dalyvaujantys Lietuvos muzikiniame gyvenime, grojantys žymiausiuose šalies orkestruose bei ansambliuose. Aukštai profesionalumo kartelę iškėlęs kolektyvas kaskart sulaukia vis daugiau palankių atsiliepimų. Publiką pakeri atlikėjų preciziškumas, muzikos skambesio kokybė ir jaunatviškas polėkis.

 

Vitalija Makrickienė - smuikas

Gintė Kriščiūnaitė - smuikas

Mantas Makrickas - altas

Mykolas Rutkauskas - violončelė

 

Daugiau informacijos: www.styginiukvartetas.lt

 

Geltonos sofos klubas yra VšĮ Artoteka projektas, o Artoteka - pelno nesiekianti menų studija, nuo 2009 m. organizuojanti daugiau kaip keturiasdešimt kūrybinių-edukacinių užsiėmimų vaikams ir suaugusiems. Visos surinktos lėšos koncertų metu - skiriamos kūrybinių užsiėmimų organizavimui vaikų ir senelių namuose, ligoninėse bei neįgaliųjų centruose. Daugiau informacijos: www.artoteka.lt

 

Geltonos Sofos Klubas | Archi Quartett - La Vie En Rose 2019 09 29